OPLEIDINGEN EN TRAININGEN

Onze missie is het versnellen van het verduurzamen en aardgasvrij maken van woningen. Om dit goed te kunnen doen is er voor de meeste woning eigenaren een advies en een goed plan nodig. In Nederland staan momenteel ongeveer 8 miljoen woningen. De meeste van deze woningen zijn nog niet volledig verduurzaamd en er is maar een klein percentage aardgasvrij.

Om te kunnen versnellen is dus nog heel veel inzet nodig op korte termijn. Om te zorgen voor meer capaciteit en kennis wordt de opleiding tot energie adviseur aangeboden.

We geven maandelijks een training van vijf dagen aan een groep mensen die graag aan de slag willen als energie adviseur.
Dit is interessant voor een particulier die mensen wil helpen met het verduurzamen. Maar is ook interessant voor een energiecoach die meer wil verdiepen en mensen die binnen overheden werkzaam zijn in de energie transitie.

Na het afronden van de training kun je gebruik maken van het softwarepakket WoningTool.nl.

In de cursus leer je hoe je woningen kunt verbeteren op het gebied van:

  • Isolatie
  • Ventilatie
  • Infiltratie
  • Warmteafgifte
  • Warmteopwekking
  • Energieopwekking

Al deze punten hebben met elkaar te maken en verduurzamingskeuzes beïnvloeden elkaar. Daarom staan we uitgebreid stil bij de bouwfysica en leer je ook een warmteverliesberekening te maken. Na de training kun je met behulp van de software zelf woningen doorrekenen en kun je zelf advies geven aan mensen over hoe hun huis te verduurzamen en aardgasvrij te maken.

Hoe meer mensen anderen kunnen helpen hoe sneller we de bestaande woningen kunnen verduurzamen.

downloads


Cursusdata Energieadviseur Basis

Datum
Locatie
Beschikbaarheid
27 november - 18 december
Groningen
Vol
5, 6, 12, 13, 15 en 16 februari
Groningen
Beschikbaar

Interesse? Meld je vrijblijvend aan voor meer informatie!

Loading